Нові правила в’їзду до Великобританії – лютий 2021

Нові правила в’їзду до Великобританії – лютий 2021

З 15 лютого 2021 року набули чинності нові правила перетину кордону Великобританії, вони ж Правила для не вакцинованих повністю осіб

На додаток до січневих змін, про які ми писали в матеріалі Негативний тест на коронавірус – нові правила поїздки до Англії у лютому відбулися ще дуже важливі зміни щодо поїздок до Великобританії.

Отже, з 15 лютого всі пасажири, які прибувають до Сполученого Королівства, повинні мати на руках результати негативного тесту на коронавірус, потім пройти обов’язкову 10-денну самоізоляцію, в ході якої здати ще два тести на COVID-19.

3 тести на коронавірус та спеціальна форма Passenger locator form

Таким чином, відтепер і до впровадження наступних змін необхідно:

  • Скласти тест на COVID-19 і отримати негативний результат не більше ніж за 72 години до поїздки. Важливо, щоб тест був зданий у тій країні, з якої ви фактично прилітаєте до Великобританії. Стикувальні рейси не вважаються! Але якщо Ви, наприклад, летить з України до Туреччини, виходьте з аеропорту і потім (хоч наступного дня або через тиждень) летить у ЮКей, то тест Вам потрібно складати саме в Туреччині!
  • Заповнити Passenger locator form не більше ніж за 48 годин до поїздки. Надання хибної або свідомо вводить в оману інформації при заповненні форми є правопорушенням, що карається позбавленням волі. Вас можуть оштрафувати на суму до 10 000 фунтів стерлінгів, посадити у в’язницю на строк до 10 років або те й інше, якщо ви не надасте точні дані про країни, які ви відвідали за 10 днів до прибуття до Великобританії.
  • Забронювати та сплатити пакет тестів COVID-19 вартістю від £100 до £220, які необхідно здати на другий та восьмий день самоізоляції.

Правила для пасажирів, які прибувають із країн «червоного списку», відрізняються. Ми рекомендуємо відстежувати останні новини на веб-сайті gov.uk.

 

Вимоги до самоізоляції в Англії

Що можна і не можна робити протягом 10-денної самоізоляції в Англії!?

Самоізоляція може включати перебування:

  • у вашому власному будинку,
  • з друзями чи сім’єю,
  • у готелі або іншому тимчасовому житлі, яке не є карантинним готелем.

Ви повинні знаходитись в одному місці на весь період карантину, куди вам можуть доставити їжу та інші предмети першої необхідності.

Ви повинні пройти самоізоляцію на адресу, яку ви вказали в Passenger locator form.

У вас не може бути відвідувачів, включаючи друзів та сім’ю, якщо вони не надають:

  • екстрену допомогу,
  • догляд або допомога, включаючи особистий догляд,
  • медичну допомогу,
  • ветеринарні послуги
  • деякі важливі суспільні послуги.

Ви не можете залишати приміщення, де перебуваєте на самоізоляції. Ви не можете ходити на роботу або до школи. Ви не можете відвідувати сім’ю або друзів, які не проживають у приміщенні, де ви перебуваєте на самоізоляції. Ви повинні займатися спортом тільки в тому місці, де ви перебуваєте на самоізоляції. Ви не можете залишити місце, де ви знаходитесь на самоізоляції, щоб вигулювати собаку.

Ви не повинні ходити магазинами. Якщо вам потрібна допомога в покупці продуктів, інших покупках або отриманні ліків, ви повинні попросити друзів/родичів або замовити доставку.


Зв'яжіться з нами

Допомога в оформленні віз для громадян України, запрошень для іноземних громадян